Το Πνεύμα ή Λόγος είναι ο θεϊκός σπόρος μέσα στον άνθρωπο και χρειάζεται καθαρή πνευματική τροφή για να βλαστήσει και να καρποφορήσει.

Οι καρποί του πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Υποκλιθείτε στον Εαυτό σας

 

Το να υποκλίνεστε στον εαυτό σας σημαίνει να αποδέχεστε πλήρως τον εαυτό σας όπως είστε τώρα – να είστε εντελώς ο εαυτός σας και να αφήνετε όλα τα άλλα με μία ευγενική εκπνοή. Το να είστε πλήρης στην στιγμή σημαίνει αληθινή ταπεινότητα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σ’ αυτήν την ταπεινότητα, στο να υποκλίνεστε στον εαυτό σας, βρίσκεται μία εμπιστοσύνη ότι υπάρχει ένας τέλειος σπόρος ύπαρξης μέσα σας που δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να ανοίξει, να ανθίσει, και να μεγαλώσει.

Τι τρέφει αυτόν τον σπόρο ύπαρξης που τον κάνει να ανθίζει και να μεγαλώνει; Είναι η σιωπηλή σας προσοχή, η εκτίμησή σας και η καλλιέργεια, που τρέφει περισσότερο αυτόν τον σπόρο ύπαρξης.

Μπορείτε να το δείτε σαν ένα παιδί, ή σαν τον σπόρο ενός φυτού, ή ίσως να δείτε μία συλλογή χρωμάτων ή ενεργειών, αλλά αυτό που πραγματικά βλέπετε είναι η ψυχή που είστε.

Η ψυχή σταδιακά αφυπνίζεται μέσω τεράστιων ρευμάτων χρόνου και χώρου. Από την ψυχή ρέουν διαφορετικά ρεύματα που αγγίζουν και επισκέπτονται την Γη, και αυτά είναι οι διάφορες ενσαρκώσεις σας στη Γη. Από κάθε ενσάρκωση, η ψυχή παίρνει κάτι μέσα της: εμπειρίες, γνώση, σοφία, καθώς και πόνο και παρανόηση, και η ψυχή πρέπει να τα χωνέψει όλα αυτά. Η ψυχή βρίσκεται σε μία συνεχή διαδικασία μεταμόρφωσης, ανάπτυξης, που γίνεται ακόμα πιο πληθωρική. Ο σπόρος βλασταίνει, και αυτό που βγαίνει είναι ένα θαύμα, μία ύπαρξη ομορφιάς και μεγαλείου που αναπτύσσεται άπειρα πιο μεγαλειώδης στον κόσμο.

Μεγαλώνοντας και ανθίζοντας, το φως εξαπλώνεται σαν μία μοναδική εκδήλωση, διότι ούτε μία ψυχή δεν είναι ίδια. Κάθε ψυχή εξαπλώνει το φως του σύμπαντος, το φως του Θεού, με τον δικό της τρόπο. Τώρα βρίσκεστε σε μία από τις πολλές ενσαρκώσεις της ψυχής σας. Είστε όπως μία ακτίνα του ήλιου συνδεδεμένοι με την ψυχή σας, και επειδή είστε συνδεδεμένοι με την ψυχή σας, συνδέεστε και με τις άλλες ακτίνες της ενσάρκωσης της ψυχής σας.

Πολλές φορές, βλέπετε την ψυχή πιο ανώτερη από την μικρή σας προσωπικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ψυχή μαθαίνει και μεγαλώνει και αρχίζει να ανθίζει μέσω της αλληλεπίδρασης με τις ενσαρκώσεις της, μ’ εσάς. Μην υποτιμάτε λοιπόν το νόημα της ζωής σας εδώ και τώρα στη Γη. Κάνετε μία διαφορά για την ψυχή σας. Καθώς ζείτε με διαφάνεια και επίγνωση, και υποκλίνεστε στην πραγματικότητα του ποιοι είστε, εμπλουτίζετε την ψυχή σας στο πιο βαθύ επίπεδο.

Είστε ένας εν δυνάμει βαθύς μεταμορφωτής της παλιάς ενέργειας, και μερικές φορές πρέπει να ασχολείστε με βίαια παλιά συναισθηματικά φορτία που σας φέρνουν σύγχυση. Με το ανθρώπινο μυαλό σας, δεν μπορείτε καν να φανταστείτε, ούτε έχετε κατάλληλη σφαιρική εικόνα, για όλα όσα θέλουν να ελευθερωθούν μέσα σας για να θεραπευτούν. Πολύ βαθιά στρώματα παλιού πόνου και νοσταλγίας έρχονται τώρα στο φως, όχι μόνο μέσα σας, αλλά συγχρόνως και στους άλλους με τους οποίους συνδέεστε. Είτε το θέλετε είτε όχι, είτε το συνειδητοποιείτε αυτό είτε όχι, δεν είστε απλά μια μαία για τον εαυτό σας, αλλά ταυτόχρονα για μία συνολική κίνηση που θέλει να ξεδιπλωθεί αυτή την περίοδο. Για να εκπληρώσετε αυτόν τον ρόλο της μαίας, πρέπει να κατέχετε την δύναμη της αυτεπίγνωσης.

Την ίδια στιγμή, είναι μέρος του πιο βαθιού τραύματος όντας άνθρωποι να στερείστε την δύναμη της αυτεπίγνωσης, να έχετε αποξενωθεί από την πιο βαθιά αρχική σας γνώση, από το ένστικτό σας για σοφία και αλήθεια. Η βαθιά ανικανότητα που υπάρχει στους ανθρώπους είναι το μεγαλύτερό τους εμπόδιο για να λάβουν και να μεταδώσουν μία καινούργια ενέργεια στη Γη. Οι άνθρωποι έχουν αποθαρρυνθεί βαθιά στην πίστη τους στον εαυτό τους, γι’ αυτό νιώστε αυτή την αποθάρρυνση για μια στιγμή.

Νιώστε την «φτώχεια» στον εαυτό σας να τρέφεται από εξωτερικές πηγές, από άλλους ανθρώπους, και από την γνώση και την σοφία από «ειδικούς», των οποίων οι απαντήσεις φαίνονται πολύ σίγουρες και καλά τεκμηριωμένες. Αυτή η ανάγκη παίζει ρόλο και στις σχέσεις σας. Πόσο συχνά ψάχνετε για αναγνώριση έξω από τον εαυτό σας, για την αίσθηση ότι σας επιτρέπεται να είστε εκεί; Είναι τόσο βαθύ το εσωτερικό κενό στους περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση ότι ψάχνουν συνεχώς για εξωτερική επιβεβαίωση. Νιώστε το κενό στον εαυτό σας. Είναι ένδειξη δύναμης να το γνωρίζετε.

Φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι ένας λάκκος μέσα στον οποίον πέφτει κάποιος, ένα μοναχικό κοίλωμα που περιβάλλεται από γκρίζους τοίχους, χωρίς καμία επικοινωνία, ασφάλεια και ζεστασιά. Σχεδόν κάθε άτομο στη Γη έχει ένα τέτοιο εσωτερικό κενό. Δείτε αυτή την εικόνα στον εαυτό σας που πέφτει, δείτε την απελπισία στα μάτια του. Δείτε τον να ψάχνει για εξωτερικό στήριγμα. Γιατί απομακρυνθήκατε τόσο πολύ από την εσωτερική σας γνώση, το εσωτερικό σας θάρρος και καρτερία;

Η απάντηση βρίσκεται στην ιστορία της Γης. Υπάρχει μία αλληλεπίδραση δύναμης και αδυναμίας. Υπήρχε, και υπάρχει, μία δύναμη πάνω στη Γη που δεν προέρχεται από το Φως, αλλά που τρέφεται από τον πόνο των άλλων και νιώθει να μεγαλώνει μέσω της δύναμης και του ελέγχου. Σε βαθύ επίπεδο, όλοι έχετε επηρεαστεί από αυτή την δύναμη που θα μπορούσατε να την ονομάσετε «κακή» ή «διαβολική», με την έννοια ότι είναι μία δύναμη που απορρίπτετε διότι θέλει να σας κάνει μικρούς και αδύναμους.

Μπορείτε να δείτε εκείνη την δύναμη κι εκείνη την ισχύ στο παρελθόν στην πολιτική, στην θρησκεία – σε όλες τις σφαίρες της κοινωνίας. Κι εκείνη η δύναμη – και οι απαιτήσεις, οι προκαταλήψεις, και τα ταμπού που την συνοδεύουν – έχει εσωτερικευθεί στους ανθρώπους που πήραν μέσα τους εκείνη την ενέργεια κι έχουν αρχίσει να σκέπτονται και να δρουν με τον ίδιο τρόπο. Εκείνη η σκοτεινή δύναμη αποτελεί επίσης μέρος του Θεού, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται αυτό. Είναι ένα μέρος που έχει χάσει τον δρόμο του, έχει αποκοπεί και έχει πέσει σ’ ένα βαθύ κενό, όπου ο αγώνας για δύναμη φαίνεται να είναι η μόνη διέξοδος. Συνειδητοποιήστε ότι κάθε ψυχή, κάθε ζωντανή ύπαρξη, γνωρίζει μέσα της αυτόν τον αγώνα για δύναμη και τον έχει κάνει. Έχετε τον ρόλο και του δράστη και του θύματος.

Το έργο του σκότους και του φωτός αποτελεί μέρος του σύμπαντος.

Τώρα είναι καιρός για αλλαγή. Ένα παιχνίδι ενεργειών μπορεί να δημιουργήσει μία ανοδική ή μία καθοδική σπείρα. Σε μία ανοδική σπείρα, το σκοτάδι και η αρνητικότητα μπορούν να γίνουν μία μηχανή ανάπτυξης και ως εκ τούτου να έχουν νόημα. Αλλά σε μία καθοδική σπείρα, το νόημα λείπει και τα βάσανα και ο πόνος μπορούν να ρίξουν μια βαθιά σκιά που δεν είναι πια παραγωγική και ρίχνει ένα ασφυκτικό πέπλο πάνω στους ανθρώπους. Αυτό έχει συμβεί στη Γη, αλλά τώρα είναι η ώρα να αντιστρέψουμε την σπείρα και να της δώσουμε μία ανοδική ώθηση. Η Γη το ζητάει αυτό, διότι δεν μπορεί πια να υποφέρει το ασφυκτικό πέπλο της αρνητικότητας, με την ρύπανση και την ασφυξία της. Ούτε η ανθρωπότητα μπορεί να το υποφέρει πια, διότι υπάρχουν πάρα πολλά βάσανα. Ως εκ τούτου, από πολύ βαθιά στην ανθρωπότητα ηχεί το κάλεσμα για αλλαγή, θεραπεία, και μία στροφή προς το φως. Εσείς είστε εκείνοι που έχουν ακούσει αυτό το κάλεσμα στην ύπαρξή σας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ποιοι είστε και με τι δυνάμεις και παιχνίδια δύναμης ασχολείστε.

Μερικές φορές το σκέφτεστε αυτό πολύ ελαφριά και άλλες φορές πολύ σοβαρά. Το παίρνετε πολύ χαλαρά όταν είστε ανυπόμονοι και θέλετε να σπρώξετε τον εαυτό σας στο φως. Θέλετε να πάτε γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να διαχειριστείτε. Εκείνη την ώρα, δεν υποκλίνεστε στον εαυτό σας, αλλά αντίθετα αγωνίζεστε εναντίον του, νομίζετε ότι τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά. Τότε δεν μιλάει η καρδιά σας, αλλά η θέλησή σας, που μιλάει για ανάγκη για έλεγχο και δύναμη. Πρέπει να κάνετε πίσω και να λάβετε υπόψη τον βαθμό της θεραπευτικής διαδικασίας που πρόκειται να περάσετε. Μόνο τότε θα μπορέσει να κατέβει βαθιά στην ύπαρξή σας, μέχρι τα θεμέλια σας και να επιστρέψει στο φως.

Από την άλλη μεριά, μερικές φορές βιώνετε αυτή την διαδικασία σαν πολύ επαχθή. Απειλείτε να υποκύψετε στα συναισθήματα σας, ένα πνίξιμο, ένα σφίξιμο στο στήθος, απόγνωση, και μοναξιά εδώ στη Γη. Πρέπει να έχετε σεβασμό για όλα όσα υπάρχουν μέσα σας, ακόμα κι όταν υπάρχει μεγάλο βάρος, να βλέπετε αυτή την ζωή σαν ζωή θεραπείας και ενσωμάτωσης, και να επιτρέπετε στην εσωτερική σας διαδικασία να ξεδιπλώνεται με τον ρυθμό που θέλετε για να μπορείτε να κρατιέστε σε ισορροπία.

Συνειδητοποιήστε πόσο σημαντική είναι αυτή η εσωτερική διαδικασία. Συχνά βλέπετε την εξωτερική πλευρά της ζωής, και τι είδους επιτεύγματα κάνει κάποιος στην κοινωνία και την ορατή μορφή που παίρνει, που είναι τόσο σημαντική στον κόσμο σας. Αλλά πολύ πιο σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει μέσα στην καρδιά σας, στα συναισθήματά σας, στο νου σας, και δείτε αν μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε χώρο μέσα σας για εκείνα τα παλιά συναισθηματικά φορτία και ενέργειες – μερικές φορές από πολύ μακρινές ζωές – που θέλουν να βγουν στο φως, εδώ και τώρα.

Συχνά «κινείτε βουνά», αλλά επειδή τα αποτελέσματα δεν είναι αμέσως ορατά προς τα έξω, σκέφτεστε πάνω σ’ αυτό πολύ υποτιμητικά. Να τιμάτε τον εαυτό σας, να βλέπετε το μεγαλείο αυτού που κάνετε! Να σέβεστε την εσωτερική σας διαδικασία. Και όταν αυτή γίνεται πολύ βαριά και εκείνα τα παλιά συναισθηματικά φορτία που εμφανίζονται γίνονται πολύ ασφυκτικά, να μπαίνετε μέσα στον πυρήνα σας. Να νιώθετε εκείνη την αιώνια, άφθαρτη δύναμη και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποιοι πραγματικά είστε. Ακόμα κι αν είστε τώρα εδώ στη Γη σ’ ένα σώμα με σάρκα και αίμα, βασικά είστε ελεύθεροι – εντελώς ελεύθεροι. Είστε μία αδέσμευτη ύπαρξη φωτός, μπορείτε να είστε παντού την ίδια στιγμή.

Μπορεί περιστασιακά να λαχταρούσατε έναν διαφορετικό κόσμο και να θέλετε να συνδεθείτε με τις εσωτερικές περιοχές του φωτός από τις οποίες ήρθατε. Και, με την ευκαιρία, μπορείτε να αποσύρεστε απ’ αυτόν τον κόσμο κα να βλέπετε βαθιά μέσα σας ότι δεν ανήκετε εδώ, με την έννοια ότι δεν είστε μέρος των βαριών ενεργειών που επικρατούν εδώ. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπαίνετε και βγαίνετε από τον κόσμο. Συμμετέχετε σ’ αυτόν, αφομοιώνετε και μεταμορφώνετε παλιά συναισθηματικά φορτία από προηγούμενες περιόδους, αλλά μπορείτε επίσης να υποχωρήσετε πίσω στο φως σας, στα παιχνίδια σας και στην ελευθερία σας. Δείτε με ποιον τρόπο είστε μία γέφυρα ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως. Αυτό σημαίνει πραγματικά να είστε άνθρωπος.

Νιώστε το μεγαλείο σας κάνοντάς το αυτό. Είστε οι δάσκαλοι μιας καινούργιας εποχής. Χτίζετε την γέφυρα. Αναγνωρίστε τον εαυτό σας! Μην κρύβεστε πίσω από ανέντιμη και ψεύτικη μετριοφροσύνη ή ταπεινότητα. 

Δείξτε το μεγαλείο σας! Δείξτε ποιοι πραγματικά είστε.

Αφήστε τώρα το φως της ψυχής σας να ακτινοβολεί. Με κάθε ανάσα γίνεστε ακόμα πιο ανοιχτοί στο φως της ψυχής σας. Νιώστε εκείνον τον ήλιο να ακτινοβολεί. Νιώστε πόσο φωτεινό γίνεται αυτό το μέρος επειδή είστε όλοι εδώ μαζί. Αυτό το άφθαρτο φως είναι αυτό που είστε.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας.

Αποσπάσματα από άρθρο του ιστολόγιου UrantiaCenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.