Το Πνεύμα ή Λόγος είναι ο θεϊκός σπόρος μέσα στον άνθρωπο και χρειάζεται καθαρή πνευματική τροφή για να βλαστήσει και να καρποφορήσει.

Οι καρποί του πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Η ζωή είναι τόσο θετική όσο θετικά βλέπουμε τον εαυτό μας

Να μην είστε αυτοί που καταστρέφετε περισσότερο τον εαυτό σας. Δεν θα έπρεπε να είστε τόσο σκληροί μαζί του. Να είστε αυτοί που εμψυχώνετε τον εαυτό σας, αντί να είστε ο χειρότερος κριτής σας. 

Σκληρές αλήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας.

Όλοι βλέπουμε τον εαυτό μας διαφορετικά. Είτε έχετε θετική άποψη για τον εαυτό σας είτε αρνητική, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω «αλήθειες» για να βελτιωθείτε.

Σκέψεις για ψυχική ηρεμία και αυτοβελτίωση


* Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Εάν γνωρίζαμε αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε θα μας κοβόταν η ανάσα. Η ψυχή μας προσμένει με λαχτάρα αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Δε μας συμφέρει να την απογοητεύουμε.

Αυτογνωσία και Αυτοσυνείδηση


Το μονοπάτι για την αληθινή πρόοδο -- προσωπική, κοινωνική, εθνική ή οικουμενική -- περνάει μέσα από την αυτογνωσία και αυτοσυνείδηση του ανθρώπου. Όσο πιο καλά γνωρίζουμε την αλήθεια για τον εαυτό μας, την πνευματική μας φύση, τη δυνατότητά μας για υπεροχή, και τον υψηλότερο σκοπό της ζωής, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο να πραγματώσουμε την εσωτερική γαλήνη, αληθινή αγάπη και ευτυχία.