Το Πνεύμα ή Λόγος είναι ο θεϊκός σπόρος μέσα στον άνθρωπο και χρειάζεται καθαρή πνευματική τροφή για να βλαστήσει και να καρποφορήσει.

Οι καρποί του πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Θεοί Εστέ, υμείς όμως ως άνθρωποι αποθνήσκετε


Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή της ιστορίας, ο άνθρωπος συνθλίβεται καθημερινά από αβάσταχτο  φόβο και πόνο λόγω πaνδiμiαs, στέρησης της ελευθερίας του και φτώχειας - τραγωδίες που συμβαίνουν σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, μεταδίδονται ταχύτατα και μεγιστοποιούνται από  τους "ειδικούς" και τα ΜΜΕ. 

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα άτομα, τα έθνη, ο πλανήτης ολόκληρος χρειάζεται ΨΥΧΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, αν πρόκειται η ανθρωπότητα να προλάβει να αντιστρέψει την αυτοκαταστροφική πορεία στην οποία έχει μπει για τα καλά, απεργαζόμενη καθημερινά ατομικούς και συλλογικούς “αρμαγεδώνες”.

Μέσα σ’ αυτό το καταθλιπτικό εθνικό και διεθνές περιβάλλον  ο καθένας ζητάει απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας για να πιαστεί και να κρατηθεί ψύχραιμος και ζωντανός. Κυριευμένος από το φόβο, συχνά γίνεται θύμα αδίστακτων εμπόρων ελπίδας που με τη μορφή μάγων, αστρολόγων, μέντιουμ ή θρησκευτικών αρχηγών εκμεταλλεύονται τη δυστυχία και την άγνοιά του, βυθίζοντάς τον ακόμη περισσότερο στην απόγνωση. Αλλά ούτε και οι κραυγές και τα παρακάλια στο Χριστό, την Παναγία, τους αγίους,  κλπ., θα μας λύσουν τα καταπιεστικά προβλήματα. Διότι εμείς τα δημιουργήσαμε και εμείς, ατομικά και συλλογικά, πρέπει να τα λύσουμε.

Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο άνθρωπος έχει ανάγκη αφύπνισης και ανάνηψης. Έχει ανάγκη  να μάθει ποιος πραγματικά είναι. Χρειάζεται να γνωρίσει τον Ανώτερο Εαυτό του και να συνειδητοποιήσει τις ανυπέρβλητες δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσει τι σημαίνουν τα λόγια της Βίβλου: «Εγώ είπα, θεοί εστέ», και να μάθει πώς να  αντλεί δυνάμεις, ελπίδα, πίστη και καθοδήγηση από τον ίδιο τον εσωτερικό  πνευματικό εαυτό του.

«Η βασιλεία του Θεού είναι εντός υμών» είχε πει ο Χριστός, εννοώντας το ανθρώπινο πνεύμα, τη θεϊκή αρχή μέσα στον άνθρωπο, τις εν δυνάμει  θεϊκές ιδιότητες που οφείλει να πραγματώσει. Η βασιλεία του Θεού είναι ο πολύτιμος μαργαρίτης που είναι κρυμμένος μέσα μας, η ακτίνα φωτός και πηγή ενέργειας με την οποία ο Πάνσοφος Δημιουργός προίκισε τον άνθρωπο, ώστε να μπορεί αυτόνομα να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες της ζωής βγαίνοντας πάντα νικητής  και να βρίσκει το δρόμο προς τη θέωση.

Στόχος του άρθρου τούτου είναι να πείσει  ότι όλοι αξίζουμε μιας καλύτερης τύχης, ότι τα πράγματα στη ζωή μας μπορούν και πρέπει να πάνε καλύτερα σε ατομικό, οικογενειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Κι όταν γνωρίσουμε τον εαυτό μας και μάθουμε πώς να χειριζόμαστε επ’ αγαθώ τα πνευματικά όπλα με τα οποία είμαστε προικισμένοι, όλα θα  βελτιώνονται: και η υγεία μας, και οι ανθρώπινες σχέσεις, και τα οικονομικά μας.

 Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να μάθουμε πώς θα επιβιώσουμε χωρίς έντονα τραύματα σ’ ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον. Κι αφού ασκηθούμε στο να είμαστε νικητές στην προσωπική μας ζωή,  πρέπει  να μάθουμε πώς μπορούμε ν’ αγωνιστούμε και συλλογικά,  χρησιμοποιώντας τα μυστικά  πνευματικά μας όπλα, για  να μεταμορφώσουμε αυτό το σκοτεινό περιβάλλον και ν' ανατρέψουμε προτού είναι πολύ αργά τα όποια καταχθόνια σχέδια των δύστυχων σχιζοφρενών συνωμοτών, των πλανημένων αδελφών μας, είτε αυτά βασίζονται σε προφητείες είτε δεν βασίζονται.…

Είναι ιερό καθήκον μας ν’ αλλάξουμε την καταστροφική πορεία που κάποιοι άλλοι μας έχουν επιβάλλει να πάρουμε. Χρειάζεται όμως προσοχή ώστε οι όποιες εστίες αντίστασης υπάρχουν να μην εκτραπούν σε ακρότητες  και  χρησιμοποιηθούν, ακόμη κι αυτές, για την υλοποίηση κάποιων καταχθόνιων σχεδίων. Ας κατανοήσουμε ότι η μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός και πολιτικός  φανατισμός και  δογματισμός, ο ρατσισμός και ο στείρος και τυφλός εθνικισμός είναι νοσηρές και επικίνδυνες  ιδεοληψίες  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προάγουν τα καταστροφικά σχέδια των συνωμοτών, ενώ ξεκίνησαν επιδιώκοντας το αντίθετο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.