Το Πνεύμα ή Λόγος είναι ο θεϊκός σπόρος μέσα στον άνθρωπο και χρειάζεται καθαρή πνευματική τροφή για να βλαστήσει και να καρποφορήσει.

Οι καρποί του πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Συνεκμετάλλευση ή εις τον αιώνα τον άπαντα μη-εκμετάλλευση;

 

Ρεαλισμός ή τζαμπαμαγκισμός;

Ειρήνη ή διαρκής φόβος πολέμου;

Διάθεση του εθνικού πλούτου για την ευημερία του λαού ή για εξοπλισμούς χωρίς τέλος;

Καθημερινή τρομοκρατία με συνεχείς παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, με τη σιωπηρή ανοχή, ίσως και υποδαύλιση, των “εταίρων” (φιδιών) στο ΝΑΤΟ, ή διάλογος και μοιρασιά με λογική και δικαιοσύνη;

Νισάφι πια με την Τουρκοτρομοκρατία με τις ευλογίες των “συμμάχων”! Ήμουνα νια και γέρασα με αυτό το κακόηχο βιολί.

Πότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε μικροί και είμαστε μόνοι;

Πότε θα καταλάβουμε ότι δεν έχουμε φίλους και ότι όλοι στοιχίζονται πίσω από τον ισχυρό;

Πότε θα καταλάβουμε ότι το ΚΑΤΙ είναι καλύτερο από το ΤΙΠΟΤΑ;

Μην εξανίστασθε εσείς οι ούλτρα πατριώτες, τζάμπα μάγκες!

Μην διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας με τα γραφόμενά μου εσείς οι υποκριτές «πατριώτες» που φοβάστε να προφέρετε τις λέξεις “Χρυσή Αυγή” και “Ηλίας Κασιδιάρης”, επειδή θεωρείτε τον εθνικισμό ως βδέλυγμα και χαίρεστε που σαπίζουν στις φυλακές οι εθνικιστές.

Νεοέλληνες, έχουμε χάσει πολλές πατρίδες με τον τζαμπαμαγκισμό.  Ώρα είναι να σταματήσουμε να χάνουμε κι άλλες.

Ώρα είναι να μην χαθούν άλλοι πιλότοι μας στα νερά του Αιγαίου. Φτάνει πια!

Είναι η έσχατη ώρα για συμβιβασμό και ειρηνική συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων.

Είναι ώρα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να πάψουν να πηγαίνουν στις τράπεζες των “εταίρων” μας για χωρίς τέλος αγορές εξοπλισμών αλλά να διοχετεύονται στις υποδομές, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην έρευνα, στον πρωτογενή τομέα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και γενικά στην ευημερία του Έλληνα πολίτη.

Είναι ώρα να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αγαθά της Μητέρας Φύσης δόθηκαν για να τα μοιραζόμαστε και όχι για να τα οικειοποιούμαστε.

Είναι ώρα να παραδεχτούμε το οφθαλμοφανές, ότι δηλαδή δεν είμαστε οι εκλεκτοί του Χριστού και της Παναγίας, αλλά ότι ο Δημιουργός είναι Θεός και Πατέρας όλων των λαών ανεξαρτήτως θρησκείας και ο υποθαλάσσιος πλούτος πρέπει να μοιράζεται με αγάπη, λογική και δικαιοσύνη.

Και επιτέλους, είναι ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στους ισχυρούς “φίλους”-φίδια που δεν επιθυμούν την ειρήνη αλλά την ένταση, ώστε να εξασφαλίζουν μόνιμη πελατεία για να πουλάνε τα μακάβρια οπλικά τους προϊόντα.

Μέσα από τη συσσωρευμένη δυστυχία των τελευταίων δυόμιση ετών, με τη στημένη πανδημία και τα υποχρεωτικά πειραματικά εμβόλια, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αιωρούμενη απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, ας προκύψει και κάτι ελπιδοφόρο: ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Ας γίνει το Αιγαίο μια θάλασσα Ειρήνης. Ας μοιραστούμε τα αγαθά του Θεού με τους γείτονές μας, αντί να τα κρατάμε κρυμμένα και ανεκμετάλλευτα εις το διηνεκές.

Ας πάψουμε να είμαστε μαξιμαλιστές και να ζούμε με φαντασιώσεις κι ας γίνουμε πρακτικοί και ρεαλιστές.

Κι ας εμποδίσουμε τούτη τη φορά την επαλήθευση της παροιμίας «Όποιος πάει για πολλά χάνει και τα λίγα», πράγμα που συνέβη στο παρελθόν με τις χαμένες πατρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.